Εξετάσεις

erika-lygerou-office-25

ΔΙΑΘΛΑΣΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ & ΠΑΙΔΩΝ

Αφορά σε εκτίμηση και μέτρηση πιθανών διαθλαστικών ανωμαλιών (π.χ. μυωπίας, υπερμετρωπίας, αστιγματισμού, πρεσβυωπίας) για την συνταγογράφηση γυαλιών και φακών επαφής ή για την προεγχειρητική εκτίμηση του ασθενούς.

ΜΕΤΡΗΣΗ ΕΝΔΟΦΘΑΛΜΙΑΣ ΠΙΕΣΗΣ

Αφορά σε μέτρηση της ενδοφθάλμιας πίεσης είτε προληπτικά είτε στα πλαίσια της πορείας εξέλιξης ενός γλαυκωματικού ασθενούς. Πραγματοποιείται με αυτόματο τονόμετρο τελευταίας τεχνολογίας.

ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΜΕ ΣΧΙΣΜΟΕΙΔΗ ΛΥΧΝΙΑ

Πρόκειται για έλεγχο των βλεφάρων και του προσθίου ημιμορίου του οφθαλμού. Αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι μιας πλήρους οφθαλμολογικής εκτίμησης για την ανάδειξη της ύπαρξης παθήσεων επιπεφυκότα (π.χ. πτερύγιο), παθήσεων βλεφάρων (π.χ. βλεφαρίτιδα), παθήσεων κερατοειδούς (π.χ. κερατίτιδα από φακούς επαφής), θόλωσης κρυσταλλοειδούς φακού – καταρράκτη και πολλών άλλων.

ΓΩΝΙΟΣΚΟΠΙΑ

Είναι η εκτίμηση της γωνίας του προσθίου θαλάμου του οφθαλμού στα πλαίσια διερεύνησης γλαυκώματος. Πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία και τη χρήση τρικατοπτρικού υάλου Goldmann.

erika-lygerou-office
erika-lygerou-office-24

ΒΥΘΟΣΚΟΠΗΣΗ

Αφορά στον έλεγχο του οπισθίου ημιμορίου του οφθαλμού, δηλαδή του αμφιβληστροειδούς, για την εκτίμηση της ωχράς κηλίδας, των αγγείων και του οπτικού νεύρου και αποτελεί μια πολύ σημαντική εξέταση για την παρακολούθηση ασθενών με γλαύκωμα,  σακχαρώδη διαβήτη, αρτηριακή υπέρταση και γενικότερα καρδιαγγειακές ή άλλες συστηματικές παθήσεις. Διενεργείται και στα πλαίσια μιας επείγουσας εκτίμησης για την ύπαρξη αποκόλλησης υαλοειδούς ή ρωγμής – αποκόλλησης – αιμορραγίας αμφιβληστροειδούς.

ΠΑΧΥΜΕΤΡΙΑ ΚΕΡΑΤΟΕΙΔΟΥΣ (contact και non-contact)

Αφορά στον προσδιορισμό του πάχους του κερατοειδούς για την ακριβή εκτίμηση της ενδοφθάλμιας πίεσης καθώς και προεγχειρητικά πριν από διαθλαστικές επεμβάσεις ή για την ανάδειξη πιθανής εκτασίας του κερατοειδούς (π.χ. κερατόκωνος). Πραγματοποιείται με αυτόματο παχύμετρο τελευταίας τεχνολογίας.

ΑΥΤΟΜΑΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΑ (ΟΠΤΙΚΑ ΠΕΔΙΑ)

Πρόκειται για τη λειτουργική εκτίμηση του οπτικού νεύρου και αποτελεί απαραίτητη εξέταση για τη διάγνωση και παρακολούθηση του γλαυκώματος ή και στα πλαίσια διερεύνησης διαφόρων νευρολογικών παθήσεων.